Apropå Melodifestivalen

2009-02-28 @ 20:50:42
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Jag tror att det var år 2001 som Melodifestivalen gjordes om och fick fyra deltävlingar och final i Globen. Då tyckte jag det var nyskapande och roligt. 

I år påminner hela cirkusen kring melodifestivalen mera om kocken som haft en succéresturang i många år. Gästerna har vallfärdat till hans ställe för att äta hans goda maträtter. Det har gjort kocken livrädd för att ändra sitt recept och något i hans resturang. För det ska vara några storartade ballader, en eller ett par hårdrockslåtar, några ABBA-schlagers, några Beatles-doftande schlagers, lite dansband och några latinolåtar. Så skall det vara och så skall det alltid vara. Nej, Christer Björkman, nu är det dags att ändra Schlager-receptet! Det smakar exakt likadant varje år och jag börjar faktiskt tröttna på smaken. Och då är jag ändå en Schlager-älskare. Vad tycker ni?

Ikväll tror jag på Agnes och Malena till Globen!

Dagens skratt

2009-02-28 @ 18:12:25
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Hur hantera en besvikelse?

2009-02-28 @ 16:16:52
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Det är något som jag fått anledning att fundera en hel del över den gångna veckan. För det är klart att det inte var roligt att inte lyckats ta sig i mål i Vasaloppets öppna spår. Jag tyckte trots allt att mina förberedelser varit rätt bra. Jag hade sedan nyår fått cirka 21 mil på skidor och säkert 7-8 mil jogging. Stakåkningen - som är oerhört viktig - just i Vasaloppet  - sitter bättre och bättre. Sämre kändes det att jag sovit oroligt de sista veckorna före loppet och det gjorde att min mentala hälsa kanske inte var den optimala i söndags. Fram till strax efter Mångsbodarna kändes det bra - men sedan började jag åka och fundera på går det inte sakta, är du inte trött? Oj vad långt det är kvar. Har du inte ont någonstans? Då blev åkningen spänd och orytmisk och självklart kommer tröttheten mycket snabbare. Det första jag gjorde med min lön onsdags var att köpa mig en startplats i nästa års Öppna spår. Ni må tro att jag är revanschsugen!

Idag går annars startskottet för förberedelserna inför min nästa stora utmaning - Stockholm Marathon den 30 maj! Det är 91 dagar kvar idag och jag har satt upp ett veckomål på att träna tre-fyra dagar i veckan. Dessutom ska jag följa upp och planera träningen varje söndag! Målet är att springa cirka 20-30 km i veckan och ha 30 mil i kroppen när jag står på Lidingövägen den sista maj!

Det ska bli kul!!    

Brolle och Sibel, va bra de är!!

2009-02-28 @ 11:32:33
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)


Det här är bland det bästa jag sett i Så skall det låta! Är det någon mer än jag som tycker att de borde spela in det på en singel??  

As the snow flies
On a cold and gray Chicago mornin'
A poor little baby child is born
In the ghetto
And his mama cries
'cause if there's one thing that she don't need
it's another hungry mouth to feed
In the ghetto

People, don't you understand
the child needs a helping hand
or he'll grow to be an angry young man some day
Take a look at you and me,
are we too blind to see,
do we simply turn our heads
and look the other way

Well the world turns
and a hungry little boy with a runny nose
plays in the street as the cold wind blows
In the ghetto

And his hunger burns
so he starts to roam the streets at night
and he learns how to steal
and he learns how to fight
In the ghetto

Then one night in desperation
a young man breaks away
He buys a gun, steals a car,
tries to run, but he don't get far
And his mama cries

As a crowd gathers 'round an angry young man
face down on the street with a gun in his hand
In the ghetto

As her young man dies,
on a cold and gray Chicago mornin',
another little baby child is born
In the ghetto

Här är orginalet..

Lördag

2009-02-28 @ 11:17:40
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Så skönt det var att sova ut imorse. Men oj vad jag har drömt konstigt inatt.  Jag har drömt att allt bara gick fortare och fortare. Jag var som en studsboll som bara studsade hit och dit. När jag vaknade pustade jag först ut och sedan tänkte jag att det är nog dags att lugna ner tempot i mitt liv. Det är viktigt att lyssna på vad drömmarna och det omedvetna försöker säga till en.

Idag blir det en lugn och skön dag. Ikväll ska jag kolla på Melodisfestivalen och imorgonbitti, blir det en av årets höjdpunkter - Vasaloppet. Det är extra roligt att se det när jag precis försökt åka loppet. Mora lever upp under vasaloppsveckan. Alla skolor har stängt  - eleverna är på sportlov. Nästan alla ställer upp och hjälper till. Det är en fantastisk stämning i Mora och jag rekommenderar er att uppleva Vasaloppet någon gång!! Det är bland det svenskast vi har!!

Sverige sista februari 2009

Malmö


Stockholm

Säfsen, Dalarna

Sälen

Vasaloppsstarten

Funasdalen

Hamra

Åre

Riksgränsen

Visst är det härlig vinterlördag i Sverige.

Ulf Lundells premiär:)

2009-02-27 @ 23:04:10
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Ikväll spelade Lundell  på Scandinavium. Här är Setlistan!

1. Omaha
2. Butiken
3. Hitza Hitz
4. Ut ikväll
5. Håll mej...åh, ingenting
6. Underbar morgon
7. Rik Man
8. Katt i fönstret
9 Gammal dodge
10 Rialto
11 Pissväderspolska
12 Kapten kidd
13 Förlorad värld
14 Kitsch
15 Jolly roger
16 Elden (obekräftat endast gissning ) OBS OBS OBS
17 Hon gör mej galen
18 om det här är vintern
19 Chans Inkl bandpresentation
20 Gå ut och var glad
--------------------------------------------------------------------
21 Den vassa eggen
22 Medley
 Fem minuter /Fyra hjul som rullar/Öppen väg öppen bil/Hela huset skakar/ Om jag hade henne / Farligt farligt härligt härligt/Jobbat för hårt
--------------------------------------------------------------------
23 Koltrastsången
24 Folket bygger landet

Det verkar varit en höjdarkonsert. Så alla Sockholmare - kom till Globen den tjugoförsta mars och visa Lundell var den bästa publiken finns!

En härlig video:

2009-02-27 @ 21:49:26
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Inspirationen att blogga saknas, men jag gillar den här härliga låten av Johnny Hallyday!
 

Visst är det

2009-02-24 @ 20:16:05
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

en fantastisk kärlekssaga - den mellan Kronprinsessan och hennes Daniel Westling.

I mina ögon är det lite fantastiskt att en vanlig kille från Ockelbo bara våga flirta och visa sitt intresse för Victoria - kronprinsessan. Jag tror att det är många killar och män som tänkt samma tanke och som idag är lite imponerad av Daniels mod. Det lyser kärlek om dem - särskilt Viktoria verkligen strålade vid presskonferensen.

Dessutom är det fantastiskt att lilla Ockelbo nu kan kalla sig Kunglig Hovleverantör. En Ockelbo-man uttryckte det träffande då han sade i TV  - Det är häftigt att en vanlig Ockelbo-kille duger för vår kronprinsessa. Vår statsminister satte också huvudet på spiken när han sade. - Visst är det fantastiskt att vi dag kan säga att en kvinna av börd väljer en man av folket för det har ju inte varit helt ovanligt att det varit tvärtom genom åren, eller hur!

Återigen Grattis kronprinsessan och Daniel till en vacker saga och all lycka!!  

Idag vill jag också gratulera det här paret:)

2009-02-24 @ 17:39:31
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)


Visst syns det att Daniel och Victoria är lyckliga tillsammans!!

Ibland blir det inte

2009-02-24 @ 16:47:54
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

som man tänkt sig.



I söndags bar det iväg norrut - mot en av Sveriges trevligaste städer -  Mora. I år åkte vi via Sandviken och Falun upp till Mora. Det var en trevlig och vacker väg. Det var som om att åka mitt i ett julkort med snöandet och all snö på träden.  

Väl framme i Mora åkte vi direkt till en av Moras alla vallaservice-ställen för att lämna in våra skidor för smorning. Sedan gick vi direkt till det stora Mässtältet söder om målet. Där hämtade vi nummerlapparna och tittade lite i alla utställningsmonters. Därefter var det dags för Pastaladdning, men först gick vi förbi målet och insöp lite av atmosfären. Hmmmm, de som åkte denna snöiga söndag är hjältar i ordets riktiga bemärkelse. För det kom över en decimeter snö på några timmar.  Det var nästan inga spår!!  Nästa programpunkt var att åka ut till vårt boende. Det låg på vägen ut till Idre och Älvdalen. Där plockade vi ordning våra pinaler och kröp till sängs tidigt. Vi avslutade med att titta på Sportspegeln. Vad kul att Anders Södergren äntligen fick en medalj på ett stort mästerskap. Det är han verkligen värd!

Reveljen gick tidigt på måndagen. Redan kvart över fyra gick min mobil igång. Efter en enkel frukost, bestående av Musli och Yoghurt och en kopp the tog vi bilen till Strandens skola. Där bussen mot starten gick redan klockan fem. Vi kom fram till Starten strax efter klockan halv sju och strax efter klockan sju startade vi i ett lätt snöfall. Äntligen igång, så skönt. Det började bra - Kanske gick jag på för fort i slutet av startbacken. Mitt stora mål var att komma i mål på strax under nio timmar och för att lyckas med det hade jag satt upp ett tidschema. Fram till Smågan, Mångbodarna och till Risberg kändes det bra. Men I backarna upp mot Evertsberg insåg jag att jag låg efter tidsschemat. De tankarna gjorde mig lite stressad, trött och besviken. I backarna ner mot Lundbäcksbacken kändes det trots allt bra. Jag stod på ordentligt i nerförsbackarna. Sedan i Lundbäcksbacken upp mot Oxberg slog tröttheten till på allvar och fästet försvann. Jag intalade mig själv att till Oxberg ska du i alla fall. Där kan du dricka och äta och valla om skidorna. När jag efter omvallningen skulle sätta på mig skidorna, slog jag först bort lite is från bindningen. Då gick den sönder!! Så det var bara att bryta. 

År 2003 åkte jag på 9 timmar och tretton minuter. Då tog det 6 timmar, 15  minuter och 59 sekunder till Oxberg. Igår bröt jag på samma ställe efter 6 timmar, 18 minuter och 58 sekunder. År 2004 när jag åkte på 9 timmar och 23 minuter, ja då var jag i där efter 6 timmar , 16 minuter och 29 sekunder. Är det inte konstigt att jag efter 61,7 km åkte nästan exakt lika fort?? Eller lika långsamt??

Som sagt det blir inte alltid som man tänkt sig. Men jag lärde mig mycket av gårdagens lillla debacle!!  Men redan nu kan jag lova att jag kommer försöka igen i februari nästa år!  Mina närmaste tre träningsmål är:

* Närmast, att springa Stockholm Marathon under 4,40 den 30 maj.
* Att bestiga Helags i sommar.
* Att åka mitt femte Öppet spår den första Mars nästa år. Då skall jag klara mitt mål att klara det på under nio timmar!!     

Jag är otroligt revansch-sugen.   

Det är nära nu...

2009-02-21 @ 23:15:07
PermalinkAllmäntKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

På måndag smäller det...
Idag har jag tagit det lugnt. Jag har plockat lite hemma, varit i Stinsens köpcentrun och köpt lite kläder till loppet. Bland annat ett vindtätt lager tre, tights, handskar och ett par skidstrumpor. Sedan har jag köpt sportdryck och godis. Ikväll har jag laddat med melodisfestivalen, packat och kollat upp mitt tidsschema. Antag att jag startar klockan sju, För att gå i mål på en tid under nio timmar så bör jag vara i Evertsberg vid halv tolv-tolv. Och i mål före klockan 16. Jag vet att första milen är långsam. Det är en lätt passage efter Mångsbodarna. Annars hänger mycket på föret och vädret, Men glöm inte att det absolut viktigaste är att ha kul och komma i mål!! Men inte till vilket pris som helst. Lova att du lyssnar på kroppen, men hjärnan ska du försöka koppla bort de sista milen. Positiva tankar är det som gäller!!

Apropå Melodisfestivalen - kul att Molly gick vidare, Det var en vacker låt av en mysig tjej!!
Och till sist en lyckospark!!

Två dagar kvar

2009-02-21 @ 09:27:14
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Det  verkar faktiskt bli lite busväder - i  alla fall på vägen upp till Mora imorgon. Men vi får se...

Johnny Hallyday...

2009-02-21 @ 00:38:09
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

I sommar kommer han spela på Stade De France. Han spelar den 29,30 ochh 31 maj. Alla 3 är utsålda. Det betyder att över 240.000 människor kommer se honom bara i Paris. Vore kul att vara på SDF i slutet på maj...

J'en assez d'entendre à la radio
Les mêmes sons et les mêmes tempos.
Il faudrait que la musique s'affole
Tout comme au bon vieux temps du rock'n'roll.

J'ai une indigestion de disco
Et tous ces crooners qui me tapent sur les nerfs
Et le rétro j'en ai ras le bol
Je préfère le bon temps du rock'n'roll.

Je préfère le bon temps du rock'n'roll
C'est la seule musique qui soit folle.
Depuis toujours entre nous deux ça colle,
Depuis le bon vieux temps du rock'n'roll.

Et je suis allergique au tango,
Et je m'ennuie à mourir avec le slow
Moi j'aime la musique quand elle roule les épaules
Tout comme au bon vieux temps du rock'n'roll.

Pour une fois je suis resté fidèle
Plus longtemps qu'avec la fille la plus belle.
Le feeling ne s'apprend pas dans les écoles.
Où est le bon vieux temps du rock'n'roll ?

Så skönt...

2009-02-20 @ 23:15:42
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

det är att nackspärren har släppt!! Och oj vad skönt det är att ha mini sportlov. På måndag blir det sportlov på riktigt - för då skall jag ge mig på ett av mina favorit lopp - Vasaloppets öppna spår.  Det ser ut att bli ganska bra förhållanden. Ett par minusgrader, nysnö och lätt medvind... Hoppas att spåren fryser ihop lite. Det gör inget om det är bra före, för målet är ju att komma till Mora på under nio timmar. 
Kvällens video:

Sov  Gott!!

Vad gör man när man har nackspärr?

2009-02-19 @ 18:05:29
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Kroppen är konstig. Hjärnan säger - efter en natts vaka - gå och lägg dig din tok. Förstår du inte att jag behöver vila. När jag gör det - ja då säger kroppen - Ställ dig upp - för när du ligger så här så gör det så ont i nacken. Hmmmm, vem skall jag lyssna på? Hur jag än gör så känns det fel.

Men jag kan i alla fall ligga på sidan utan att det smärtar alltför mycket. Så nu i eftermiddag har jag tittat på en vacker film om kärlek, åldrandet och vänskap - Venus. Se den - för det är en vacker film!
 
Nu blir det en god middag, hoppas jag, hahaha.

En film som jag vill se:)

2009-02-19 @ 14:37:54
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Är det här optimal uppladdning??

2009-02-19 @ 12:56:57
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Det är bara 4 dagar kvar nu, och här ligger jag med en hemsk nackspärr. Det känns som jag har knivar insatta mitt i nacken. Det är OK att stå, men det gör ont när jag sitter och det är hemskt att ligga på rygg. Det är nog den senaste tidens bekymmer som satt sig i nacken. Bra timing?? Nej, inte alls!!

Ni ska jag försöka skriva lite på en grej till arbetet. Men det gör ont så in i vassen att sitta framför datorn!!

Hoppas ni mår bättre än jag!!

  

Vasaloppet = leva nyttigt??

2009-02-18 @ 19:47:40
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Jo, så borde det kanske vara, men jag åt på McDonalds ikväll... En Big-Mac meny blev det, hahaha. Men när jag kom hem blev det i alla fall en apelsin. Jag måste erkänna att jag har lite dåligt samvete nu. Imorgon blir det nyttigare. Kolhydratladdning börjar jag med på fredag. 

Nu ska jag dricka en kopp té och bara njuta i soffan. Var det någon som sade att alla vasaloppsåkare är hälsofreaks??
 

6 dagar kvar:

2009-02-17 @ 21:18:51
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Tiden går, det är bara sex dagar kvar.

Det känns pirrigt. Ikväll har jag haft det sista hårda passet på SATS. Det blev 5 km cykling, 10 minuter trappmaskin, 3 minuter stakning med hantlar, 7 minuter roddmaskin, 40 situps, 40 tåhävningar och 23 minuter jogging. Det kändes bra. Ännu bättre hade det känts om jag kunnat vara på skidorna.

NU blir det fokus på det mentala resten av veckan. Det gäller att programmera in positiva bilder av loppet i skallen. Att få hjärnan att inse att det här är en baggis, och du är i kanonform. Jag vet att starten är jobbig, jag vet att det är några backar upp till Risberg och Oxberg. Men sedan är det en härlig utförslöpa efter Mångsbodarna. Sedan är det lite knixigt sista milen. Där finns det några korta springbackar.

Nu ska jag dricka mycket, stryka skjorta och se en bra film!!

En vecka kvar...

2009-02-16 @ 18:21:44
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Hmmmm, och idag känner jag mig inte alls alert. Så ikväll blir det bara vila framför en bra DVD. Jag ska dricka mycket, äta ett par apelsiner och be till någon högre makt att jag inte har någon infektion i kroppen.
En gammal  goding

En till!!

Och ännu en till:

They like to get you in a compromising position
They like to get you there and smille in your face
They think, theyre so cute when they got you in that condition
Well I think, its a total disgrace

Chorus:
I fight authority, authority always wins
I fight authority, authority always wins
I been doing it, since I was a young kid
Ive come out grinnin
I fight authority, authority always wins

So I call up my preacher
I say: gimme strenght for round 5
He said: you dont need no strength, you need to grow up, son
I said: growing up leads to growing old and then to dying,
And dying to me dont sound like all that much fun

Chorus:
I fight authority, authority always wins
I fight authority, authority always wins
I been doing it, since I was a young kid
Ive come out grinnin
I fight authority, authority always wins

I fight authority, authority always wins
I fight authority, authority always wins
I been doing it, since I was a young kid
Ive come out grinnin
I fight authority, authority always wins
Oh no
Oh no
I fight authority, authority always wins

Chorus:
I fight authority, authority always wins
I fight authority, authority always wins
I been doing it, since I was a young kid
Ive come out grinnin
I fight authority, authority always wins
I fight authority, authority always wins
I fight authority, authority always wins
I been doing it, since I was a young kid
Ive come out grinnin
I fight authority, authority always wins

Nästa måndag:)

2009-02-15 @ 12:37:01
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Så kommer jag förmodligen, dödstrött, men nöjd åka förbi Moras klockstapel och se målet.

Söndag 2009-02-15

2009-02-15 @ 10:58:17
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Idag vaknade jag sent. Det var skönt att sova ut. Idag är det en grå dag i Stockholm. Men vilken dag vi hade i Högbo igår. Det är vinter när den är som bäst. Jag trivs verkligen i ett vitt snölandskap. Skidåkningen igår kändes dock trög. Jag hade inte något flyt i åkningen. Så därför skall jag ge mig iväg till gymmet idag och träna hårt. Det blir det sista långpasset inför Öppet spår om åtta dagar.

Nu ska jag läsa lite, städa och plocka här hemma. Men till sist vill jag gratulera den här tjejen! WOOOOOW

8 dagar kvar:)

2009-02-14 @ 21:50:56
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Idag har jag nog haft mitt sista träningspass på skidor inför nästa veckas Öppna Spår. Ett sämre genrep kunde jag haft, för det har varit en fantastisk dag i Högbo Bruk utanför Sandviken. Solen sken från en klarblå himmel, det var cirka 40 cm snö och cirka 3-4 minusgrader. Spåren var helt fantastiska. Jag åkte 2,4 mil. Det kändes lite trögt. Men nu har jag i alla fall fått ihop 20 mil på skidor. Nu gäller det att äta bra, dricka mycket och hålla igång kroppen under nästa vecka! 

Denna Lördagskväll har tillbringats med Melodifestivalen.. Jag måste säga att jag gillar inte alls årets upplägg. Det känns inte rättvist. Jag försökte under tre minuter rösta på Lili & Sussie utan att komma fram. Jag tycker att de och Måns var helt givna till Globen. Och så fick de möta varandra. Lite konstigt. Men jag gillar Petra skarpt.  Jag gillar hennes humor! 

Sov gott!!

Alla Hjärtans dag

2009-02-14 @ 07:57:07
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Idag tänker jag på tre småtjejejer i NY. Jag saknar er! Nu blir det frukost och sedan bär det som sagt av norrut mot Högbo bruk!  Just nu:

ELO - ett av mina favoband!!

2009-02-13 @ 21:11:52
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)


It was 9-29,9-29 back street big city.
The sun was going' down,there was music all around
It felt so right.
It was one of those nights,one of those nights when
you feel the world stop turnin',you were standing
There,there was music in the air.I should have been
Away,but I knew I'd have to stay.
CHORUS
Last train to London,just headin' out,
Last train to London,just leavin' town.
But I really want tonight to last forever
I really wanna be with you.
Let the music play on down the line tonight.
It was one of those nights,one of those nights when
You feel the fire is burnin',everybody was there,
Everybody to share,it felt so right.
There you were on your own,lookin' like you were
The only one around,I had to be with you,
Nothin' else that I could do,
I should have been away,but I knew I'd have to say.
Repeat Chorus
Underneath a starry sky,time was still but hours
Must really have rushed by,I didn't realize
But love was in your eyes I really should have
Gone,but love went on and on.

En till bra video:)

Hungry Hart,Barcelona 19-7 from Willem2 on Vimeo.

Så skönt att det är Fredag!!

2009-02-13 @ 18:54:16
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Veckorna går bara fortare och fortare, men jag har fått en hel del gjort den här veckan. Men det finns också en hel del som jag borde ha gjort...
Idag är det 9 dagar kvar till dagen Öppet  spår. Imorgon bär det av norrut. Det blir Högbo igen. Jag hoppas kunna åka 2,4 mil. Då har jag nått mitt mål på tjugo mils skidåkning. Vad blir det ikväll? Det är fredag, så det blir På spåret och sedan blir det tidig sängdags.

Varför överarbeta???

En bukett som gjorde mig glad idag...

2009-02-10 @ 22:18:00
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)


Den fick jag av mina snälla kollegor, efter det att jag avgått ur en styrelse:) Visst är den fin!!

Jag blir så glad av den här bilden!

2009-02-10 @ 16:44:23
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Härlig bild från startfältet vid Sälen!

2009-02-09 @ 14:34:50
PermalinkAllmäntKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Söndag - det närmar sig...

2009-02-08 @ 20:42:32
PermalinkAllmäntKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Om två veckor så är jag i Mora. Jag har nog precis lämnat in skidorna för vallning. I magen har jag laddat med massa pasta och druckit en massa vatten. Ute är det nog ganska kallt - 10-15 grader kallt och jag gick och lade mig tidigt .Innan jag går och lägger mig har jag positiva tankar, det kommer bli en vacker dag, jag kommer känna mig stark och min måltid kommer att bli 8 timmar och 54 minuter. 

Vad har jag gjort idag? Det har varit en typiskt söndag. Med tvätt, städning och middag hemma hos mamma och pappa.

Nu ska jag kolla på Beck-filmen! Sov gott!!

Det blir ljusare...

2009-02-08 @ 16:52:12
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Ett underskattat ögonblick i Svensk

2009-02-08 @ 15:33:30
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

idrottshistoria:
 

Längtar till i PÅSK:)

2009-02-08 @ 11:42:47
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)



I närheten såg det ut så här I somras...

15 dagar kvar...

2009-02-08 @ 10:37:28
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Ja, tiden går alldeles för fort. Och det är för lite snö i Stockholm. Igår var jag och en kollega i Högbo Bruk och tränade. Med den nya motorvägen är det fullt möjligt att åka upp över dagen. Vi åkte kvart i sju i Stockholm och var i Högbo strax före halv tio. Spåren var i utmärkta skick, det var kanske 3-4 dm snö. Jag fick faktiskt ihop 3,3 mil. Så nu har jag fått ihop knappa 17 mil på skidor. Igår kändes det ganska bra - men jag var mentalt trött. Det är inte konstigt efter allt som hänt de sista veckorna.  När jag gick och lade mig igår så kändes allt overkligt, som om jag inte förstått allt som hänt. Behöver jag säga att jag hade svårt att somna?

Melodifestivalen, ja? Vad ska man tycka? I korthet tycker jag det är dags att byta ut Christer Björkman. Som över allt i samhället så är showen och själva tävlingen viktigare än det som Melodifestivalen egentligen handlar om musiken. Duellerna är fåniga i andra chansen, men ändå mera malplacerade här.

Kvällens men SNÄLLA SNÄLLA svenska folket 1 - Caroline af Ugglas låt. Jag fattar ingenting
Kvällens men SNÄLLA SNÄLLA svenska folket 2 - Att Marie Serneholt inte gick vidare - för det är en låt som Öst haft framgång med de sista åren!
Kvällens snyggaste dress - Alcazars Lina - Jag säger bara oj oj...
Kvällens bästa låt: Emila - You're my world

Sammantaget tycker jag att det är dags att förnya melodifestivalen. För igår var det inte särskilt kul. Men jag gillade Petra Mede! Hon är rolig, orädd och helt spontan! Lite av en kvinnlig Kristian Luuk.

Nu är det dags för tvättstugan!!

Pink - So what...

2009-02-06 @ 21:57:49
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Jag gillar attidtyden i den här låten, visst är hon lik Robyn??
 
Na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na

I guess I just lost my husband
I don't know where he went
So I'm gonna drink my money
I'm not gonna pay his rent (nope)
I've got a brand new attitude,
And I'm gonna wear it tonight
I'm gonna get in trouble
I wanna start a fight

Na na na na na
I wanna start a fight
Na na na na na
I wanna start a fight

[Chorus]
So,
So what I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm havin more fun
And now that were done
I'm gonna show you tonight
I'm alright
I'm just fine
And you're a tool so
So what
I am a rock star
I got my rock moves
And I don't want you tonight

Unh Check my flow Uohhh

The waiter just took my table
And gave it to Jessica Simps
(Shit! )
I guess I'll go sit with drum boy
At least he'll know how to hit
(Oops)
What if this song's on the radio,
Then somebody's gonna die! haha
I'm going to get in trouble,
My ex will start a fight

Na na na na
He's gonna to start a fight
Na na na na
We're all gonna
To get into a fight

[Chorus]
So,
So what I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm havin more fun
And now that were done
I'm gonna show you tonight
I'm alright
I'm just fine
And you're a tool so
So what
I am a rock star
I got my rock moves
And I don't want you tonight

You weren't fair
You never were
You want it all but that's not fair
I gave you life
I gave my all
You weren't there, you let me fall

[Chorus]
So, so what I'm still a rock star
I got my rock moves
And I don't need you
And guess what
I'm havin more fun
And now that were done
I'm gonna show you tonight
I'm alright
I'm just fine
And you're a tool so
So what
I am a rock star
I got my rock moves
And I don't want you tonight

No no
No no, I don't want you tonight
You weren't there
I'm gonna show you tonight
I'm alright
I'm just fine
And you're a tool so
So what
I am a rock star
I got my rock moves
And I don't want you tonight

Ba da da da pffftt

Så skönt att det är Fredag - 17 dagar kvar

2009-02-06 @ 18:36:12
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Imorgon ska jag och en kollega i ottan ge oss iväg norrut. Vårt mål är Högbo Bruk i närheten Sandviken. Där har de bra längdåkningsspår. Förhoppningsvis får jag ihop några mil.  Jag skall koncentrera mig på stakning och att åka med fart i backarna. Det ska bli så kul!

Den gångna veckan har varit tuff,  på många sätt! Men jag är stolt över att jag tagit mig igenom den med ett så gott resultat. Det enda du kan göra är att ta en sak i taget och låta tiden ha sin gång.

Dagens skratt:
 
Rätt träffande just nu, eller hur P???

Dagens skratt!!

2009-02-04 @ 21:18:38
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Tisdag

2009-02-03 @ 19:57:23
PermalinkAllmäntKommentarer (1)Trackbacks ()Kommentarer (1)

Det är lite tufft just nu, mycket är uppkastat i luften. Det är inte lätt att arbeta just nu.
 
Med tanke på det så är jag glad över att jag genomförde denna tisdag på ett så professionellt och bra sätt. Jag är också imponerad över att jag kunde bibehålla ett så gott humör. Någon klok har sagt 

Gott humör ger ett gott resultat...
Gott resultat ger ett gott humör...


Det är så sant som det är sagt!  

De senaste dagarna har jag också fått en aha upplevelse. Det känns som allt mitt läsande av böcker om personlig utveckling faktiskt gett lite resultat. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra att omgivningen och dess reaktioner kan du inte påverka. MEN det du alltid kan påverka är hur du reagerar på omgivningen. Det är något jag försökt att ha i bakhuvudet  dessa tuffa dagar. Det har gjort den här motgången mycket lättare att hantera. Sedan är jag glad över att jag har några vänner som verkligen ställt upp på mig. Jag vill också tacka Tomas Enhager!!

Nur är det dags att stryka morgondagens skjorta.

Hoppas att ni har en kanontisdag!

Säljdagen 2009

2009-02-02 @ 17:21:47
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Idag har jag varit på Oscarsteatern i Stockholm. Där arrangerades en heldag för säljare och folk som vill bli inspirerade. Jag har lyssnat på 7 fantastiska föreläsare och det var länge sedan jag skrattade så mycket. PG Wettsjö och Jörgen Ooms var otroligt inspirerande. Och gudarna ska veta att jag behövde det. Mellan skrattattackerna har jag dessutom fått med mig mycket matnyttigt som jag kommer ha nytta av i mitt dagliga arbete.

I grund och botten har jag dåligt självförtroende. Det jobbar jag med, men det åker upp och ner. Just nu är det lite ner av olika skäl. Jag märker dock en stor skillnad mot mina tidigare downperioder. Det är att jag är mycket mera konstruktiv och försöker att göra något konkret för att ändra på saker och ting. Jag är mera aktiv och verkligen lärt mig att den enda personen som kan ändra på livet är du själv.  Jag märker att jag ältar mindre och försöker se mina goda egenskaper och fokusera på dem. Jag är en bra rådgivare, jag är bra på att odla kundrelationer. Dessutom är jag bra på att se och bry mig om mina kunder. Däremot är jag lite tankspridd och en urusel administratör. Handen på hjärtat skulle du hellre vilja vara en fantastisk administratör men en medioker rådgivare? Det viktigaste är att man känner till både sina goda och bra sidor och jobbar på att förbättra sig. Jag tänker också på att det bara är jag som kan ta ansvar för mitt resultat och det som hänt har hänt. Upp igen och gå vidare. Det är lite som att krocka. Det känns för jävligt. Man är arg och ledsen. Men det går aldrig att göra ogjort. Framtiden kan man dock ändra på.

Till sist här var programmet för Säljdagen!! Som sagt det var riktigt kul och Sofia Wistam gav tillställning glamour.

 Agenda


08.55 - 09.05 Sofia Wistam hälsar alla välkomna
09.05 - 10.00 PG Wettsjö - Vad gör de säljare som lyckas bäst
10.00 - 10.45 Barbro Fällman - Säljande presentationer
10.45 - 11.10 Kaffe
11.10 - 11.55 Joakim Bengtson - Så blir du och ditt företag en kundmagnet
11.55 - 12.05 Utdelning av Guld Q - sälj- och servicepris
12.05 - 13.00 Lunch
13.00 - 13.45 Paal Evjenth - Du får ingenting om du kommer tvåa
13.45 - 14.30 Annika R Malmberg - Konsten att sälja med framgång
14.30 - 14.55 Kaffe
14.55 - 15.40 Bengt Geijrot - Sälj mer till fler
15.40 - 16.30 Jörgen Oom - Skapa din egen högkonjunktur



Nu skall jag iväg på styrelsemöte i min BRF!!!

En mysig bild:

2009-02-01 @ 22:00:03
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Den här hunden skulle jag hemskt gärna byta plats med:)

Visst är det en härlig bild!!

Sov gott!!

Varför gillar jag att träna?

2009-02-01 @ 16:47:21
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

Ni som hängt med i bloggen ett tag har nog noterat att jag gillar att träna. Vad är det i träningen som lockar mig? Det är många saker. Det är roligt att testa sin gränser, det är roligt att se att det faktiskt är möjligt att flytta sina gränser. Det är roligt att se att man blir bättre och starkare. Jag klarar av det tuffa livet mycket bättre när jag tränar och är i form. Just nu har jag det tufft och då är det extra viktigt att träna. Det gör det lättare att komma tillbaka och hantera motgångar. Dessutom rensar träning hjärnan. Det ger distans till alla problem.

Idag har varit på SATS Stadshagen. Det är min favorit SATS. Där är det rent, fräscht och lagom mycket folk. Idag började jag med att springa cirka 1,5 km som uppvärmning . Sedan rodde jag 2 km i en roddmaskin. Eftersom det inte är någon snö i Stockholm så är det svårt att träna skidor. Istället körde jag stakning med hantlar i 5 minuter. Helt enkelt simulerar jag stakning. Magmusklerna är också viktiga för att bli stakningen, så de fick sig en dos med 40 situps. Sedan gick jag fem minuter i en trappmaskin. Träningen avslutades med en timme på löpbandet. Det är inte bara bra träning for hjärtat och lungorna. Det mentala tränas minst lika mycket. Jag brukar dela upp löppasset i flera små delmål. Då och då försöker jag lura hjärnan genom att tänka på något riktigt kul. Idag tänkte jag på Vasaloppet och klockstapeln, vilken härlig känsla det är att se den. För att nå den så måste du genomföra det här passet. Lite extra tändvätska idag var min kompis P. Jag pratade med honom i morse och han åkte ett par mil skidor vid Lidan idag. Han är bättre än mig på skidor så jag måste verkligen träna för att åtminstone hänga med honom till Evertsberg. Hans måltid är att den skall börja på en sjua. Min att den skall börja med en åtta.

Några av mina mål just nu:

* Att genomföra projekt X och ta det i mål innan sommaren. 
* Att innan den 23 Feb åka 6 mil till på skidor...
* Att genomföra Vasaloppet på under nio timmar.
* Bestiga en topp i Tänndalen under mitt påsklov. 
* Genomföra Stockholm marathon på 4,45.
* Mental träning - ta till vara erfarenheter och undvika tidigare misstag. Det räcker med alla nya som man kan göra. Du behöver inte reprisera gamla :)

Nu ska jag vila, äta och senare ska jag plocka och städa lite här hemma.

Ha en underbar kväll!!  

Söndag första februari

2009-02-01 @ 10:44:51
PermalinkAllmäntKommentarer (0)Trackbacks ()Kommentarer (0)

En ganska grå och trist dag här i Stockholm. Jag har tillbringat förmmiddagen med att författa ett viktigt och tråkigt email. Det har inte varit roligt men jag tror att jag fick fram allt det väsentliga. Det slog mig när jag skrev att jag hade nytta av allt skrivandet i bloggen.

Vad händer idag? Det är söndag, så lite städning måste det ju bli. Dessutom är det 22 dagar kvar till Öppet Spår. Så någon form av träning måste det också bli. Men först frukostlunch och läsning av SVD.