En helt vanlig måndag i mitt liv...

Klockan är 7:15.

Klockradion går igång. Jag är otroligt morgontrött, orkar nästan aldrig gå upp och kolla på Morgon-TV. Än mindre läsa dagstidningarna.  Istället försöker jag lyssna på Dagens Eko på P1. Det händer dock att jag stänger av den och tänker bara tio minuter  till i sängen... och så kan jag hålla på till klockan är åtta.

Klockan 8:00

Kiver upp och drar upp persiernna, Dags för en dusch och rakning. - Med Gilette The best a man can get.I dag var det extra bråttom. För på måndagar har vi möte klockan 8:30

Klockan 8:19

Tar min ryggsäck, portföljen och rusar iväg ner för trapporna. Det tar cirka 4 minuter till Tunnelbanan. Väl på den läser jag första sidan på Dagens Industri. Hinner i all hast uppfatta något om att de utsett Sveriges bästa fondförvaltare.

Klockan 08:26

Nästa Fridhemsplan, där kliver jag av. Ingen frukost idag heller tänker jag när jag promenerar till banken. Men imorgon då skall jag börja mitt nya liv... 

Klockan 08:29

Trycker magnetkortet mot kortläsaren och kliver in på jobbet. I tid faktiskt, otroligt men sant.

Klockan 08:31

På måndagarna har vi ett möte där analysavdelningen redogör för bankens marknadsuppfattning. Vad hände förra veckan? Vad händer den kommande veckan? Vad tror vi om framtiden.  Idag kanske ett extra viktigt möte när börserna går så dåligt.

Klockan 09:00

Veckomöte med gruppen. Hur är läget i vår grupp? Just nu är alla stressade. Det är mycket nu. 

Klockan 09:30

Vår dagliga briefing. Hur gick affärerna förra veckan? Vad är på gång den här veckan? Har vi något akut att fixa??

Klockan 09:45

Äntligen dags för fika!

Klockan 10 - 11:52

Idag har jag inga kunder inbokade, så jag passar på att förbereda några bolån. Telefonen ringer några gånger. Kunderna är lite extra oroliga - för börserna runt om i världen är i fritt fall. Jag försöker lugna dem så gott jag kan, men det är inte lätt.

Klockan 11:53

Drar ut kortläsaren ur datorn, och säger till min kollega.

- Jag går på lunch nu. Har lunchdate!

Då vaknar kollegan:

- Lunchdate med vem då om jag får fråga? 

Jag ler generat och svarar:

- Nej du, det är en hemlis.

Kollegan blänger lite på mig, men jag låtsas inte se henne.

Klockan 12 - 12:45

Jag möter min date på Resturang Göken. Idag serverar de en av min favoriträtter: Flygande Jakob. Så gott!

Verkligen en jättetrevlig lunch!!

Klockan 12:45


Vandrar tillbaka till arbetet. Funderar lite på livet i allmänhet och vad jag skall göra i sommar. Jag vill så gärna åka till ett varmt ställe där jag garanterat blir brun. Vad skall jag blogga om ikväll?

Klockan 12:50

Väl tillbaka på arbetet slänger jag först en blick på mina email. Sedan surfar jag i 10 minuter. Bland annat kollar jag hur vädret är på tre av mina favoritplatser i världen, Val D'isere, New York och Hamrafjället. Det är strålande sol både i New York och Val. Drömmer mig bort några minuter.

Klockan 13:07

Jag tänker för mig själv. Nej det här duger inte: Dags att göra lite nytta. Först tittar jag i min kalender - nästa kund är först klockan 14. En äldre dam som jag haft som kund länge. Funderar på om vi skall jag göra några ändringar i hennes portfölj. Sedan ägnar jag fyrtiofem minuter åt att ringa kunder och boka in kundmöten/genomgånga för nästa vecka. Ringer två av mina största kunder. 

Klockan 13:58 - 14:30

Interntelefonen ringer, din kund är här nu. Jag möter henne vid hissen och pratar lite ditt och datt. Sedan går vi igenom läget och hon vill betala räkningar via mig. Trots att det är mycket smidigare via kuvert. Jag ger mig och betalar dem åt henne. När hon går inser jag att jag inte varit riktigt så trevlig som jag vill vara. Är väl lite trött.

Klockan 14:31 till 15:25

Ägnar en stund att förbereda mina bolåneärenden och svara på email. Ringer några samtal som jag lovat.

Klockan 15:26 -15:50

Fikarast, en av dagens höjdpunkter då vi hinner umgås med varandra.

Klockan 16:00

Enligt kalendern har jag kundmöte. Ett par som skall köpa en lägenhet. Väntar till 16:10. Sedan ringer jag henne och frågar. Hon har missat tiden, Tänker, att det är sånt som händer. Vad bra, då fick lite tid över. 

Klockan 16:11 - 17:08

Ägnar resten av dagen åt att svara på email, göra några bokningar, ringa några telefonsamtal och se hur dagen ser ut imorgon.

Klockan 17:09 - 17:30

Hej då Banken!

Jag är styrelseledamot i en konstförening.  Vi har möte en gång i månaden. Föreningen köper in konst som lottas ut en gång per år. Det är kul att vara med eftersom det är helt annorlunda än mitt vanliga arbete.

Klockan 17:30  - 19:05

Styrelsemöte i konstföreningen. Lika kul som vanligt!

Klockan 19:12

Strosar bort längs Sveavägen mot SATS-hötorget. Dags att träna. Skall bli så skönt.

Klockan 19:15 - 20:00

Tränar mitt vanliga program - springer 5 km, cyklar 5 minuter, ror i 10 minuter. Styrketränar i 10 minuter och gör 30 situps. Att träna är för mig ett sätt att avreagera mig. Jag är uppvuxen med föräldrar som alltid rör på sig. Jag har lärt mig av dem!

Klockan 20: 01 - 20:20

Belöningen för träningen är en härlig dusch, en avkopplande stund i Bastun med DI. Så skönt!

Klockan 20:35 - 20:58

Tar tunnelbanan hem och vandrar hemåt i mörkret. Det är uppför en backe. 

Klockan 21:05

Sätter nyckeln i låset, öppnar dörren. Kollar in posten på hallgolvet. Byter om och hänger upp kostymen. Därefter går jag in i vardagsrummet, sätter på datorn och börjar skriva dessa rader... 22:16 trycker jag på Spara och publicera:-)

Klockan 22:17

Oj vad tiden går fort. Nu har jag redan suttit här i över en timme...  

Klockan 22:40 stänger jag av datorn... 

Sov gott!

Kommentarer
Postat av: ania

jag hatar att äta på dejter, då måste man ju bete sig! och inte prata med mat i munnen men ändå får det inte bli pinsam tystnad, oh noooo! tacka vet jag dejter när man super sig dyngraka och går hem och ligger. heehee.

2008-01-21 @ 23:09:12
URL: http://everydayglamour.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0