Förundrat har jag idag:

Sutttit och tittat på Allsång på Skansen. Anders har växt in i rollen. Artisterna var bra ikväll. Jag gillar Magnus Uggla. Med alla hans slagdängor så skulle han själv kunna leda Allsången...

Men någon, snälla, förklara för mig. Vad är grejen för alla tonåringar med allsången? Vad är det som skapar hysterin? Är det bara att få synas i TV? För alla artister möter ju samma bifall. Det är fascinerande att se! Lite rörande.

Svensken är ett flockdjur. På julafton skall vi se Kalle Anka, under hösten och våren är är det  På Spåret och Så skall det låta på fredagar. I februari är det Melodifestivalen. Påsken firas i fjällen, midsommar firas ute i det gröna, gärna i Dalarna. På Sommaren är det Allsång på Skansen, och semester har man i juli och den firas helst i Visby, Båstad, Falsterbo, Sandhamn, Värmdö,  Smögen, Marstrand eller i Torekov. Det kan också vara OK att åka till Grekiska övärlden, Franska Rivieran eller spanska solkusten. För det svenska sommarvädret är trots allt lite opålitligt. Under Höst/jul så åker vi numera gärna till Thailand. Så är det bara. Och så skall det helt enkelt vara - för det har vi Svenskar bestämt. Så lever vi en riktig svensk.

Visst är det lite roligt.  


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0