Snart är vintersäsongen i Hamrafjället över...

Men den underbara sommarsäsongen är snart här.Det är en fantastisk tid att vistas i den vackra Tänndalen. I år är det också lätt att bo bra då nya Tänndalen Skilodge är klar.
Åka till fjällen på sommaren kan det vara något? Ja,absolut, säger jag med emfas och här kommer några förslag på vad man kan göra under en sommarvecka.
 
* Prova på att bestiga Hamrafjället - parkera bilen vid Andersåfallet och ta hjälp av trappan. Sedan är det en relativt lätt vandring på kalfjället upp till toppen som är 1138 meter över havet.
* Cykla Mountainbike - en härlig tur är att cykla Rörosvägen bort till Göransgården i Fjällnäs och sedan cykla Mountainbike- leden hem. Visst i början är det mycket uppför - men sedan är det härlig cykling. Rasta gärna vid Andersån - det är en vacker liten å.
* Bestig Storvigeln, antingen kan ni ta bilen upp till Svansjöparkeringen eller så ställa bilen vid Malmagens västra sida vid väg 84. Toppen är 1561 meter över havet och ligger i Norge. Detta är en lite tuffare tur som kräver lite mera fjällvana.
* Besök Fjällnäs underbara spa vid Malmagens strand. Det kostar lite mera men är värt varenda krona. Glöm inte att boka tid.
 
* Ta med kameran och fotografera blommor, utsikter och omgivningarna. Solnedgångarna över Malmagen är himmelska på sommaren.
* En underbar bilutflykt är att åka till Funäsdalen och den vackra fjällvägen mot Mittådalen, Flatruet och Ljungdalen. Utsikten mot Anåfjället, Mittåkläppen, Skars och Helagsfjället är storslagen. Den här vägen kunde vara en svensk nationell turistväg a la Norge. Ljungdalen är också utgångspunkten för er som vill bestiga Västra Härjedalens högsta fjäll som är Helagsfjället 1796 meter över havet!
* Köp fiskekort och fiska i en av alla vackra sjöar.
 
* Myskoxarna ströver fritt här - men jag går helst inte i närheten av dem.
 
* Besök Härjedalens turistbyrå och museum i Funäsdalen. Här kan ni också få tips på andra aktiveter.
Funäsfjällens slogan är .. Som livet borde vara...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0